Full screen
Ajaxloader Punten aan het laden

Interessante punten

  • Winkelvoorzieningen
  • Supermarkten
  • Horeca
  • Overheid
  • Medisch
  • Onderwijs
  • Sport
  • Ontspanning
  • Makelaars
  • Treinstations
Klik op een gemeente/stadsdeel voor meer informatie
Ajaxloader
Woningaanbod, klik hier:
Begroting 2016: Jaarlijks een ton euro om jongeren naar Valkenswaard te trekken

VALKENSWAARD - Valkenswaard wil af van zijn twijfelachtige eer als koploper in de regio in vergrijzing en ontgroening.
Daarom wil het college dat er zo snel mogelijk flink meer huishoudens en betaalbare (starters)woningen bij komen.

Het gros daarvan moet gaan naar jongeren en jonge gezinnen. Parallel daaraan wordt erop ingezet dat Valkenswaard een aantrekkelijke gemeente is om te wonen. En daar heeft het college geld voor over, zo blijkt uit de net gepresenteerde begroting 2016. De komende vier jaar trekt de gemeente jaarlijks een ton uit voor diverse maatregelen om jongeren hier te houden en aan te trekken.

Naast de bouw van starterswoningen in onder meer Kloosterpark en Lage Heide valt te denken aan goedkope kinderopvang, een Valkenswaardse jongeren kortingspas en de al ingezette plannen voor een nieuwe sporthal, tennisaccommodatie en renovatie van het zwembad. Verder wordt geld uitgetrokken voor een nieuw wandelpad over De Malpie (3 ton) en een nieuw fietspad door dat natuurgebied (875.000 euro). De begroting ligt vanaf 5 oktober ter inzage bij de gemeente, de bibliotheek, het dorpshuis in Borkel en Schaft en bij sport/wijkcentrum De Belleman in Dommelen.

De raad bespreekt de begroting donderdagavond 15 oktober en besluit er 5 november over.

 

Bron: Eindhovens Dagblad

↑ naar boven

Gemeente Valkenswaard

Valkenswaard (; (Brabants: Valkeswird) is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De Kempense gemeente telt 30.507 inwoners (30 april 2017, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 56,50 km² (waarvan 1,15 km² water). De gemeente Valkenswaard maakt deel uit van de plusregio SRE.

De huidige gemeente is ontstaan in 1934 door samenvoeging van de toenmalige gemeenten Valkenswaard, Dommelen, en Borkel en Schaft.

Valkenswaard kende in de 19e en 20e eeuw een groot aantal sigarenfabrieken, waarvan Willem II en Hofnar de bekendste waren. Heden ten dage is er nog volop lichte industrie op een eigen bedrijventerrein. Toerisme is eveneens een belangrijke inkomstenbron maar Valkenswaard heeft vooral betekenis als vestigingsplaats voor forenzen die in Eindhoven of België werkzaam zijn.

Bron: Wikipedia
↑ naar boven
Bron: CBS ↑ naar boven