Full screen
Ajaxloader Punten aan het laden

Interessante punten

  • Winkelvoorzieningen
  • Supermarkten
  • Horeca
  • Overheid
  • Medisch
  • Onderwijs
  • Sport
  • Ontspanning
  • Makelaars
  • Treinstations
Klik op een gemeente/stadsdeel voor meer informatie
Ajaxloader
Woningaanbod, klik hier:
Eindhoven in Beeld

De website Eindhoven in Beeld bevat het grootste fotoalbum van Eindhoven en is bedoeld voor iedereen die Eindhoven een warm hart toedraagt. Zij wil een beeld geven van Eindhoven vanaf haar ontstaan. Een beeld van de stad, een beeld van wat daar te zien was en te zien is en een beeld van de Eindhovense samenleving toen en nu. Klik op onderstaand logo om naar de pagina te gaan.

↑ naar boven
De nieuwe toeristische website van Eindhoven is online

Met www.thisiseindhoven.nl brengt Eindhoven alle informatie op één digitale locatie. De sites van VVV Eindhoven, Ontdek Eindhoven Centrum en Uit in Eindhoven worden volledig geïntegreerd. Ook start de nieuwe campagne om de binnenstad te promoten. In de beeldtaal die gebruikt is voor de campagne, worden de pijlen letterlijk op het centrum gericht. Vlak voor de opening van GLOW Eindhoven opent ook de nieuwe brandstore van Eindhoven haar deuren.

Met www.thisiseindhoven.nl brengt Eindhoven alle informatie op één digitale locatie. Het is een tweetalige verbeeldende website waar je op de eerste plaats een gevoel meekrijgt van de stad. Vanaf nu online te bezoeken. De komende tijd wordt de website steeds verder uitgebouwd, aangevuld en vernieuwd met nieuwe hotspots, Eindhoven blogs, uitgebreide city map en een webshop. Naar verwachting staat eind november de complete cultuur- en uitgaanskalender online. Eén stad, één merk, één website:www.thisiseindhoven.nl

↑ naar boven

Gemeente Eindhoven

Eindhoven is een gemeente in het zuiden van Nederland, in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant.

De gemeente Eindhoven omvat naast de gelijknamige stad Eindhoven tevens het dorp Acht. Eindhoven is de vijfde gemeente van Nederland naar inwonertal. De gemeente telt 227.100 inwoners (30 april 2017, bron: CBS) op een grondgebied van 88,84 km². De gemeente Eindhoven maakt deel uit van de Metropoolregio Eindhoven (MRE) en het stedelijk netwerk BrabantStad. De agglomeratie Eindhoven (niet te verwarren met de metropoolregio), bestaande uit onder andere de gemeenten Eindhoven, Veldhoven, Best, Nuenen en Geldrop-Mierlo, telt bijna 420.000 inwoners op een oppervlakte van ongeveer 540 km². In de MRE wonen ongeveer 750.000 mensen. De stad Eindhoven bereikte op 15 februari 1999 het inwoneraantal van 200.000. De stad groeit nog steeds: de prognose is dat het aantal inwoners in 2020 zal zijn gestegen naar 231.000.

Bron: Wikipedia
↑ naar boven
Bron: CBS ↑ naar boven